29-51-E/02 Potravinářské práce
ŠVP – Pekařka/Pekař
V průběhu 2-letého vzdělávání v tomto oboru jsou žáci připravováni především pro výkon jednodušších činností při skladování surovin a pomocných látek, při přejímce, přípravě, třídění, úpravě a hodnocení surovin k technologickému zpracování, manipulaci se surovinami, polotovary a hotovými výrobky, při jejich hodnocení, balení a expedici. Uplatní se při obsluze a jednoduché údržbě strojů a zařízení v potravinářské výrobě.
Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání jednoduchých činností při výrobě potravinářských výrobků zejména při výrobě chleba, běžného pečiva, trvanlivého pečiva a cukrovinek, případně konzerv apod.
Učební plán a učební osnovy
Předmět | 1. ročník | 2. ročník | Celkem hodin |
---|---|---|---|
Český jazyk a literatura | 1,5 | 1,5 | 3 |
Občanská výchova | 1 | 1 | 2 |
Matematika | 1,5 | 1,5 | 3 |
Tělesná výchova | 2 | 2 | 4 |
Inf. a komunikační technologie | 1 | 1 | 2 |
Finanční gramotnost | 0,5 | 0,5 | 1 |
Suroviny | 1 | 0 | 1 |
Zařízení závodů | 1 | 0 | 1 |
Technologie | 4 | 5 | 9 |
Praktická cvičení | 1,5 | 1,5 | 3 |
Odborný výcvik | 15 | 17,5 | 32,5 |
Celkem hodin týdně | 31 | 33,5 | 64,5 |
Odborný výcvik žáků je zajišťován ve školní pekárně a cukrárně