29-51-E/01 Potravinářská výroba – Řeznické a uzenářské práce
ŠVP Řezník
Tříletý učební obor orientovaný do služeb. Je zakončen závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu.
Organizace výuky:
Výuka probíhá podle učebního plánu „B“, tzn. že se střídá týden teoretického vyučování s týdnem odborného výcviku.
Odborný výcvik probíhá na smluvních pracovištích mimo školu, žáci pracují pod vedením zkušených mistrů.
Naši žáci se zúčastňují také soutěží odborných dovedností mezi pražskými i mimopražskými učilišti, kde získávají především praktické zkušenosti.
Po ukončení přípravy v oboru vzdělání Řeznické a uzenářské práce získá absolvent vědomosti a dovednosti odborného charakteru:
Absolvent na základě obecných pokynů a znalostí technologií, v souladu s předpisy ochrany zdraví, bezpečnosti a hygieny práce a požární ochrany, v souladu se zásadami ochrany životního prostředí a při dodržování zásad hospodaření se surovinami, energií a zařízením vykonává uvedené činnosti:
Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky získá žák výuční list. Absolvent je schopen po příslušné praxi vykonávat náročnější práce spojené s masnou a uzenářskou výrobou.
Možnosti uplatnění absolventa:
Učební obor řeznické a uzenářské práce připravuje žáky na výkon stanoveného okruhu pracovních činností. Absolventi se uplatní v potravinářské výrobě zaměřené na řeznické a uzenářské práce včetně prodeje.