65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby
ŠVP – Kuchařka/Kuchař
V průběhu vzdělávání tohoto 3-letého oboru vzdělání si žáci osvojí nezbytné vědomosti a dovednosti a získají tyto odborné kompetence: uplatnění požadavků na hygienu v gastronomii, ovládání přípravy vybraných druhů pokrmů a nápojů, vykonání prací spojených s provozem ubytovacího zařízení a poskytováním služeb hostům.
Absolventi oboru se uplatní ve stravovacích službách jako kuchaři, v provozech rychlého občerstvení při přípravě pokrmů. Zároveň najdou uplatnění v ubytovacích službách.
Učební plán a učební osnovy
Předmět | 1. ročník | 2. ročník | 3. ročník | Celkem hodin |
---|---|---|---|---|
Český jazyk | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Anglický jazyk | 2 | 2 | 0 | 4 |
Občanská výchova | 1 | 1 | 1 | 3 |
Matematika | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Tělesná výchova | 2 | 2 | 2 | 6 |
Inf. a komunikační technologie | 2 | 1 | 0 | 3 |
Potraviny a výživa | 2 | 1 | 1 | 4 |
Stolničení | 0 | 2 | 0 | 2 |
Technologie | 3 | 3 | 2 | 8 |
Odborný výcvik | 15 | 17,5 | 28 | 60,5 |
Celkem hodin týdně | 30 | 32,5 | 34 | 96,5 |
Odborný výcvik žáků je zajišťován ve spolupráci se sociálními partnery: