29-51E/01 Potravinářská výroba
ŠVP – Cukrářka/Cukrář
V průběhu vzdělávání tohoto 3-letého oboru jsou žáci připravováni teoreticky i prakticky k výkonu jednoduchýchpracovních činností v provozovnách cukrářské výroby.
Absolventi oboru se uplatní při ruční i strojové výrobě a odbytu cukrářských výrobků, jemného a trvanlivého pečiva ve velkých, středně velkých i malých provozech potravinářské výroby. Pracovat mohou i ve službách potravinářského charakteru.
Učební plán a učební osnovy
Předmět | 1. ročník | 2. ročník | 3. ročník | Celkem hodin |
---|---|---|---|---|
Český jazyk a literatura | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Anglický jazyk | 2 | 2 | 0 | 4 |
Občanská výchova | 1 | 1 | 1 | 3 |
Matematika | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Tělesná výchova | 2 | 2 | 2 | 6 |
Inf. a komunikační technologie | 2 | 1 | 0 | 3 |
Technologie | 2 | 2 | 2 | 6 |
Suroviny | 2 | 2 | 1 | 5 |
Odborné kreslení | 1 | 1 | 0 | 2 |
Stroje a zařízení | 0 | 1 | 0 | 1 |
Odborný výcvik | 15 | 17,5 | 28 | 60,5 |
Celkem hodin týdně | 30 | 32,5 | 34 | 96,5 |
Odborný výcvik je zajišťován ve školní cukrárně.